Det här brödet bakar jag ofta nu när jag vill ha ett gott och lättbakat bröd. Det här receptet utgår från det vanliga formbröd som finns på Sempers Fin Mix- förpackning
Under vårt tak är en blogg som jag med jämna och ojämna mellanrum brukar titta in på. Det innebär bland annat att man utesluter allt vad gluten och vanligt socker heter, och även att man undviker mejeriprodukter
Den fick bli degspad och ge mustig och annorlunda smak till mitt grova, glutenfria formbröd. Maken påstår att jag har så mycket grejor i skåp och skafferi att jag omöjligt kan ha koll på vad jag har
Rör ned mjölkblandningen och lingonsylten och blanda ihop allt väl. 2 dl bovete bovetemjöl2 dl krossat bovete 1 dl glutenfri mjölblandning1 msk fiberhusk1 tsk salt1 tsk bikarbonat1 dl linfrön1 dl lingonsylt2,75 dl alternativ till mjölk2 msk flytande honungRör ut fiberhusken i mjölken och låt svälla 10 minuter. Fyll i en smord form och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 min på 175 grader
Nu äntligen ska jag få dela med mig av receptet på min enkla favoritsoppa som är full med en massa nyttigheter för kroppen och som em extra bouns så är den stärkande för immunförsvaret
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Och även om det va fantastiskt gott så kunde jag inte låta bli att pilla lite i receptet, lägga till några saker, ändra lite och göra det till min egna version
Min dotter älskar pannkaka och goda sylten till. Stek sedan i mjölkfritt smör eller kokosolja. Jag gillar detta extra mycket när jag vet att jag får i mig bra saker för min kropp, kan jag dessutom göra något som hon njuter av vilket hon gjorde av denna pannkaka så blir det extra bra, bonusen blir ett glatt och energifyllt barn
Själva kakan är både glutenfri och mjölkfri, och som tillbehör väljer du förstås något helt mjölkfritt grädd- eller glassalternativ om du måste eller väljer att undvika alla mjölkprodukter
Vill man kan man använda mandelmjöl och steva strö eller sukrin för en LCHF-variant. Häll ner havre, rismjöl och agave i bunken och nyp ihop till en smulig deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.