Linda in brödet ordentligt, gärna i dubbla bakdukar, och låt svalna på galler. Det är gott, mustigt, fiberrikt och proteinrikt, och innehåller mängder av nyttigheter i form av vitaminer, mineraler och goda fettsyror
Och Njuter av ett saftigt och gott nyttigt bröd, gärna med en kopp te till. Och även om det va fantastiskt gott så kunde jag inte låta bli att pilla lite i receptet, lägga till några saker, ändra lite och göra det till min egna version
Jag och Aramis bakade bröd förra veckan. Vispa ägg och vatten i en annan bunke. Jättegott när det kom direkt ur ugnen, helt ok att ha i frysen också men då kan inte det direkt tävla med surdegsbröd - men ok som ett alternativ
Jag älskar att baka och jag älskar utmaningar, stora som små. Att baka bröd utan gluten är inte det lättaste men jag har bestämt mig för att testa mig fram tills jag hittar något som känns bra
Minns ni tunnbröden (klick) och semmelwrapsen (klick) jag gjorde tidigare här i vintras. Dessutom innehåller nyponskalsmjöl rejält med vitaminer (framförallt C-vitamin), mineraler och antioxidanter – underbart
Recept på Lingonscones och dessutom finns det tips på hur man kan göra det mjölkfritt. Nu kommer bakboken med naturligt glutenfria ingredienser med recept på både bröd, kakor och bakverk
Inga konstiga ingredienser och lätt recept, men va obs på att behandla degen med kärlek och inte dränka det med mjöl tills det blir helt kladdfritt, för då är risken stor att det färdiga brödet blir torrt
Rör ned mjölkblandningen och lingonsylten och blanda ihop allt väl. Saftigt bovetebröd Ingredienser. 2 dl bovete bovetemjöl2 dl krossat bovete 1 dl glutenfri mjölblandning1 msk fiberhusk1 tsk salt1 tsk bikarbonat1 dl linfrön1 dl lingonsylt2,75 dl alternativ till mjölk2 msk flytande honungRör ut fiberhusken i mjölken och låt svälla 10 minuter. Fyll i en smord form och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 min på 175 grader
Häromdagen när jag satt och slösurfade hittade jag ett brödrecept som lät spännande. Det innehåller inget mjöl och kan göras glutenfritt om man väljer glutenfria havregryn
När brödet jäst färdigt dela i två delar och lägg i valfria kärnor, frön etc. Jag tror hon har sökt patent på mjölmixen och kommer att sälja den i framtiden och förhoppningsvis i en butik nära oss alla
Mixa frukt, nötter och solroskärnor fint i en matberedare. Stora saftiga bröd. Smula jästen i en bunke (använd gärna degblandare) och rör ut den med vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.