Här får du mitt recept på mjölkfriaSaffransbullarmed tranbär och mandelmassa. Jag är inte ett stort fan av lussekatter men saffransbullar fyllda medmandelmassa är en helt annan sak
45 st 50 g färsk jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 1 1/2 dl strösocker 5 dl mjölk 250 g kvarg (10 %) 1/2 tsk salt 1 ägg 17 dl vetemjöl (15-17 dl motsvarar 900-1020 g) Fyllning 200 g rumsvarmt smör eller margarin 1 1/2 dl strösocker 4 tsk vaniljsocker Till pensling ägg pärlsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Pensling & topping. Blanda mandelmassamed strösocker och vaniljsocker. Förutom att jag bakade dessa frasigt goda saffransbullar igår söndag, så blev det en slö dag hemma
Kanelbullar i all ära, men saffransbullarmedmandelmassa är kungen av bullar. Min bror ringde och frågade om jag kunde baka lite saffransbullar åt honom och självklart kunde jag det
Kanelbullar i all ära, men saffransbullarmedmandelmassa är kungen av bullar. Min bror ringde och frågade om jag kunde baka lite saffransbullar åt honom och självklart kunde jag det
Servera med lättvispad grädde eller halvsmält vaniljglass och gärna några bär. Jag nöjde mig med lite blommor i håret och en endaste kavaljer - den som jag hållit mig till i fyrtio år vid det här laget
Bröd, bullar & kakor /. Var min första reaktion och sedan kom jag att tänka på ett par saffransbullarmed pistage och mandelmassa jag fotade för ett julreportage i juli (
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. 1200 g mandelmassa. 200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 200 g mandelmassa 1 tsk malen kardemummaSmula jästen i en bunke. 1Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och flagad mandel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.