Ingredienser Portioner. 45 st 50 g färsk jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 1 1/2 dl strösocker 5 dl mjölk 250 g kvarg (10 %) 1/2 tsk salt 1 ägg 17 dl vetemjöl (15-17 dl motsvarar 900-1020 g) Fyllning 200 g rumsvarmt smör eller margarin 1 1/2 dl strösocker 4 tsk vaniljsocker Till pensling ägg pärlsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Nu när jag testat en del recept ville jag så gärna dela med mig till er så jag kontaktade Jessica och Maria och de sa att jag fick dela med mig av vissa recept medan andra hålls exklusiva för de som köper böckerna
Saffransbullar, ca 20 st. Stöt saffranet ordentligt i mortel tillsammans med 1 msk av sockret. Snurra och knyt ihop varje strimla till en liten bulle och låt jäsa under bakduk på plåt med bakplåtspapper ca 30 min. Pensla sedan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker innan de gräddas ca 8 min på 250 grader varmluft i nedre delen av ugnen. Saffransbullar, ca 20 st
Stöt saffran med lite socker för att få ut smakerna. Pensla med uppvispat ägg och riv över vit blockchoklad skjuts in i ugnen i 250 grader i ca 8 minuter
Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel. Den gluten- & laktosfria mjölmixen är lite känslig och blir lätt för lös & kletig om den inte arbetas med tillräckligt länge
Goddagens. Just hemkommen från en lååååång promenad. Hade dock sällskap av bästa Jennys Matblogg i lurarna vilket gjorde att promenaden gick hur snabbt som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.