GI-snittar på endiveblad
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st endiver
  • 1100 g kvibille ädelost
  • 12 msk grädde
  • 11 st päron, i bitar
  • 11 msk rostade sesamfrön
  • 1200 g skalade räkor
  • 10,5 dl majonnäs
  • 12 msk hackad dill
  • 1 färskpressad citronsaft efter smak
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 12 st mogna avokado
  • 11 st liten vitlöksklyfta
  • 11 st hackad tomat
  • 1 furikakekrydda (finns i hälsokosten)
  • 1 alt rostade sesamfrönÄdeloströra med rostade sesamfrön: Smula ädelost i en skål, häll på grädden och blanda till en röra. Fördela röran på endiveblad och dekorera med små päronbitar och rostade sesamfrön. Skagenröra: Hacka räkorna och blanda med resten av ingredienserna i en skål. Fördela röran på endiveblad och dekorera med en dillkvist. Avokadoröra med furikakekrydda: Dela avokadon och ta bort kärnan. Mosa köttet. Dela tomaten och ta bort kärnhuset. Hacka tomatköttet i små bitar och blanda med avokadomoset. Pressa en vitlöksklyfta i avokadoröran och smaka av med salt och peppar. Fördela röran på endiveblad och strö på furikakekrydda eller rostade sesamfrön.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.