Närmare bestämt en tjälknöl påren. Tjälknöl, tjälknul eller tjälaknul är ursprungligen en norrländsk maträtt bestående av djupfryst kött, vanligen älgkött, som ugnssteks på låg värme
Denna läckerhet har dessutom sin egen intresseförening – Grynkorvens vänner. Fläskkorven är även känd som julkorv och en klassiker påsvenska julbord där den ofta avnjuts ihop med rotmos
Lägg creme fraiche i en gryta och smält den på medelvarm spis. Låt den småkoka på det sättet i ca 5 minuter och servera den sedan med en klick smör, stevia och kanel
Det blev påren - men går ju bra att göra även med annat kött. Strå på exv viltkrydda och svartpeppar. Tjälknöl pårenenrenstekpå ca 1 kg 5 dl vatten 1 dl salt 1 tsk sockernågra svartpepparkornnågra kryddpepparkorn två lagerblad två vitlöksklyftor Lägg det frysta köttet i ugnen på ett galler med långpanna under i 11 timmar på ca 80 grader. Lägg ner köttet i saltvattnet och låt ligga svalt med tyngd på i 3 – 5 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.