Rätten är egentligen tänkt som en förrätt, men med jasminris till funkade den även som en huvudrätt. Thai fish cakes4 portioner 600 g vit fisk (torsk el sej)2 äggvitor2 strimlade kaffirlimeblad1,5 msk grön eller röd currypasta1 msk fisksås1 urkärnad och finhackad röd chilifrukt5 tunt skivade sparrisstänger1 knippe hackad färsk korrianderev saltRapsolja till stekning/fritering Dippsås0,5 dl vitvinsvinäger1 dl strösocker0,5 msk fisksåso,5 liten morot, skalad och skuren i tändstickstjocka stavar4 cm gurka, skalad och skuren i tändstickstjocka stavar1 urkärnad och finhackad röd chilifrukt Gör så härBörja med dippsåsenKoka upp vinäger och socker tills allt socker har löst upp sigTillsätt fisksås, morötter, gurka och chiliStäll dippsåsen åt sidanSkär fisken i mindre bitar och lägg i matberedareTillsätt äggvitor, limeblad, currypasta och fisksåsKör till en ganska slät blandningTillsätt chili, sparris och korrianderRör samman till en tjock smetForma smeten till köttbullsstora, något platta biffarTäck en stekpanna med ca 1 cm olja i bottenStek biffarna på medelvärme i ca 2 minuter på varje sida tills de fått vacker gyllene färg och är frasigaServera nyfriterade fish cakes med dippsåsen 2011 var Louise Johansson först ut att koras som Sveriges Mästerkock
Mitt tips – använda termometer. Du kan också linda in köttet ordentligt i plastfolie och ugnsfolie och steka det färdigt i ugnen innan du steker på det i stekpannan
Låt allt steka på svag värme några minuter tills brysselkålen känns lite al dente. Vi hade lite förhoppningar om att de kanske hade några flaskor vin till vårt vinprovarprojekt eftersom det inte direkt kryllar av "fyndlisteviner" på systembolaget i vår stad
Denpåminner lite om moussaka tyckte jag eftersom jag hade i lite kanel i köttfärsen. När min mamma var på besök i Göteborg så gjorde jag denna rätt för första gången och vi båda tyckte att den blev väldigt god
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Kalops – denna gång gjord på hemskjuten älg. Kalops på älg – Recept. Att den sedan ska koka i två till tre timmar beroende på köttkvalité och storlek är en helt annan sak och man får tid att ta både ett och två glas vin med gästerna
Men, handenpå hjärtat, det är inte kul att det alltid är samma saker som åker fram. En av mina favorit bubbel "drinkar" är ruskigt enkel att göra och jag lovar att återkomma till den om bara någon dag
Denna består av en hamburgare med allt på och pommes frites som bakats in i en calzone. Jag tänker på alla egendomliga pizzor som, för så vitt jag vet, bara finns i Sverige
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.