Med undantag av en morotstårta så bakade jag bara efter nya recept, bland annat Maryland cookies. Men så hann jag hur mycket som helst, till och med mer än vad jag hade tänkt från början
Eftersom jag ville använda min favoritbotten som är riktigt knäckig samt daimgrädde tyckte till och med jag att tårtan behövde något fräscht på toppen vilket blev färska jordgubbar
Vi serverade den med rödbetssalladen, som ni fick recept på igår, och en bit gott bröd. Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Valet föll självklart på en en hembakad pizza med lite tjockare botten. Tryck sedan ut degen med hjälp av fingrarna så att den täcker nästa hela plåten
Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. )Förrätten blev gratinerad getost och färska fikon på en frasig smördegsbotten
Allt börjar med en bra botten - pajbotten. ev ägg att pensla med. En bra paj kräver en bra pajbotten. Denna pajbotten fylldes med en blandning av hackade äpplen, mycket kanel, lite ingefära och en skvätt råsocker
Man kan använda glutenfria digestive-kex om man vill göra en ”vanlig” botten som också är glutenfri men det blev rätt så häftigt med en annorlunda botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.