Skär en skåra i mitten av varje halva så att de fläks upp. Jag fick några färska fikon över sedan vårt fredagsmys förra veckan och visste inte riktigt vad jag skulle göra med dem
Skiva all frukt i en ugnsfast form. Micke assisterade med den vitachokladen. Blev inte så fina bilder förra gången när efterrätten var klar(se här) så nu kör vi igen med nyinköpta formar efter ett besök på Kosta glasbruk
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
MatarkivetE-postSkriv utFacebookTwitterGooglePinterestGillaGilla Laddar. Receptet är dessutom busenkelt att göra, så perfekt att baka tillsammans med barn eller svänga ihop under tidspress
Strö riven vitchoklad jämnt över fruktoch bär. mandelmassa (valfritt) jämnt över fruktoch bär. Håll ett öga på chokladen som ska smälta och få ljusbrun färg lite här och där
Skiva fruktenoch lägg i lager i en ugnsfast form. Servera med glass och sen är det bara att njuta. Men lika härligt med färska jordgubbar eller hallon på sommaren
Det blev Ginomed kiwi, jordgubbar, bana och färsk ananas. Till ochmed min ganska fåordiga pappa sa att det där hade jag gjort bra så detta är en dessert som går hem hos de flesta så har ni inte provat på varm frukt under ett täcke avvitchoklad så gör det
riv eller hacka chokladenoch lägg den i ett jämt täcke över fruktblandningen,. Som sagt kan byta ut frukten mot precis vilken fruktoch bär man själv tycker om, vanligast är att ha banan jordgubbar och kiwi men jag tål inte kiwi så då har jag bytt ut den mot vindruvor
Rör därefter smeten blank med en träslev och täck över. med plastfolie. Rulla dem i flor- och vaniljsockret och lägg dem sedan på ett fat i kylen i väntan på servering
Servera - gärna fortfarande en aning ljummen - med riktigt kall vaniljsås till. Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vitchokladoch byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Ta ut biskvierna när de är helt frysta och doppa sidan med smörkräm i den smälta chokladen. Det här är en lite friskare biskvi med smak av citron ochvitchoklad, i miniformat
Mortla saffran med en sockerbit och blanda med lite av mjölken och kör i mikron till det är hett. Jästen blandas med den kalla mjölken och grädden, socker, salt, ägg och smöret i klickar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.