Stek i olja och smör till gyllene och frasiga på båda sidor. Lägg blomkål och vitlök i en bunke och vänd runt med olivolja, citronsaft, salt och peppar
När jag är hemma i Skåne skickar mamma med mig en påse från trädgårdslandet, men de finns även i de flesta matbutiker (dock är de ganska dyra med tanke på att de växer som ogräs)
5 rödlökar 8 jordärtskockor, stora 350 g biff, ekologiskt gräsbeteskött 2 dl rött vin 1 msk koncentrerad kalvfond majsstärkelse, att reda med grovt salt, att ugnsbaka grönsakerna i olja, till stekning
Krydda fisken med italienska örter, salt och peppar. Servera gärna med en krispig kålsallad. Stek dem på ett bakplåtspapper, som är lätt penslat med olja, i ugn i ca 8 minuter till gyllene och krispiga
Skär jordärtskockorna i mindre bitar och blanda med rapsolja och salt i en ungsfast form. Ta ut formen från ugnen och häll över till kastullen, tillsätt oatly, buljong och vatten och låt stå på medelvärme till det bubblar lätt
Rostadejordärtskockor. Blanda skockorna med salt och olivolja. Gå i med dijonsenap och grädde. Låt koka ihop till bra konsistens och smaka ev av med mer grönpeppar och salt
I somras så gick vi ihop med Wicklunds och köpte en del av en ko från Gröna Hagars kött. Jordärtskockor blev det en hel del i vår odling, och den senaste skogspromenader gav bra utdelning vad gäller trattisar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.