Jag har mött Jeanette Bohman från Skivars Gästgivaregård i jobbet flera gånger och när jag såg deras sillbuffé på Facebook fick jag idén att låta henne blogga om ett av de mer spännande recepten i år
Hur kan man då ta med temat potatis in i gästgivaregården en sådan här dag då torget myllrar av folk, marknadsknallarna säljer allt från potatis och rotfrukter till konsthantverk och stickgarner
Vi har viltveckor här på gästgivaregården och det innebär att min norrbottniska ådra får förgylla köket några veckor - här bjuds det på renskav gjord på rökt renfilé, hjortinnerfilé med skogsvampsås, kalvreninnanlår med en härlig pepprig sky och ugnsbakad potatis i buljong, rencarpaccio, löjromscreme, lingonmousse, chokladtårta med hjortron, rapphöns i portvin och älgfärswallenbergare
Under åren med Gästgivaregården försökte jag tillsammans med kocken skapa nya rätter att servera. I går söndag vaknade min man och jag vid fyratiden att göken gol, min man frågade, är det här man kallar Gökotta
Skivarps Gästgivaregård. Så var det då dags för årets skånska höjdpunkt. Jag då som är uppvuxen i norrbotten och mellanlandade i huvudstaden hade ingen aning om vilken höjdpunkt detta med Gåsamiddag är i Skåne
Skivarps Gästgivaregård. Igår kväll så stekte vi gås så doften spred sig i hela huset, vi är lite tidigt ute i år men det beror på att vi har en grupp som gärna tjuvstartar lite
Putsa kycklinglevrarna från hinnor och trådar. Torka dem på en kökshandduk. Fräs dem hastigt i en het stekpanna tillsammans med schalottenlök i en klick smör
Idag har vi bakat småknäckisar på gästgivaregården. Skivarps Gästgivaregård. Ljuva sommarkvällar med ett glas gewurtztraminer, Wanås ädelost, sockersaltade hasselnötter, mullbär- och fikonsylt och hembakt småknäckis - kan man avsluta dagen på ett ljuvare sätt
Skivarps Gästgivaregård. Alla företag med varulager måste nån gång per år inventera - och så även vi. Det är såååååå tråkigt och tar såååååå mycket tid
Skivarps Gästgivaregård. Det står nämligen ett flera hundra år gammalt mullbärsträd i vår trädgård, vem vet kanske Carl von Linné var den som planterade det på sin skånska resa i juni 1749 då han åkte runt Skivarps Gästgivaregård och skrev i sin resedagbok om växterna i och kring gården
Skivarps Gästgivaregård. Tar tillfället i akt och skriver några rader då mannen är ute och promenerar med vildhunden Tindra, jag kan ju inte sitta och blogga på vår 16-åriga bröllopsdag, eller
I pastarätter, pesto och såser – you name it. Vad är det då för ståhej om ramslök. Jo det ska jag berätta, för Ramslök (Allium ursinum) är en tämligen sällsynt (enligt wikipedia) växtart, som finns på lövängar och i lundar
Anna Pettersson kock Hammenhögs Gästgivaregård. Jag har en rätt som ni måste testa. För cirka ett år sedan snöade jag in på asiatisk matlagning och det var då jag hittade det här receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.