Rosenbladparfait i rosornas tid!
Choklad & annan Mad
Choklad & annan Mad
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 15 röda rosenblad
  • 100 gr honung
  • 2 st lime
  • 2 dl vitt vin
  • 6 äggulor
  • 3 dl socker
  • 6 dl grädde
  • 3 gelatinblad
  • 2 st runda formar med löstagbar botten med plastfilm.Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.Mixa rosenblad, honung, saft och skal av lime samt det vita vinet.Vispa äggulor och socker poröst.Vispa grädden.Värm lite av det mixade spadet och blanda i gelatinbladen och låt svalna en aning.Blanda mixet i äggsmeten.Blanda sedan i grädden och gelatinet.Häll den ljuvliga smeten i formarna och frys i minst 4 timmar Skär sedan i tårtbitar och garnera med färska bär av säsongen eller varför inte kanderade rosenblad också.Doppa rosenblad i uppvispad äggvita och strö över socker, vänd efter en stund till andra sidan och strö över socker. Låt stå torrt i ett dygn och vänd på bladen lite då och då. Njut även om det inte är bröllop - det kanske finns andra anledningar att fira och äta gott! Hälsar Jeanette på
  • och
  • 32, 274 50 Skivarp

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.