Hacka eller mixa laxen i en matberedare till en färs, det får gärna vara några grövre bitar. Laxfärsen blir ganska lös så den vill gärna falla ihop när man steker den så det gäller att vara snabb på handen och vända dem
Servera dem med vispad grädde ochfärska bär eller sylt. Färska bär. Nu när sportlovet väntar runt hörnet tänkte jag passa på att tipsa om våra favoritpannkakor här hemma
Couscoussalladmed fetaostcous cousgrönsaksbuljontärningfärsk spenatavocado+citronsaftrödlökgurka tomatfetaost i oljaKoka cous cousen i vatten och grönsaksbuljong
En annan av de godaste grejerna som finns är srirachasås. Den är stark som attan, men har en perfekt balans mellan vinäger, vitlök, chili och sötma som gör att den både kan användas i marinader, eller direkt på maten på samma sätt som ketchup eller senap
whisky (Jim Beam eller Jack Daniels). Färska sockerärtor. Jan Löövs tidigare tips. Kyckling marinerad i achiote med citron, sockerärtor och rostad potatis
Smaka av och tillsätt mer salt, peppar, limeeller kycklingfond vid behov. Blanda såsen med pastan och strö över limezest, riven parmesan och resterande baby spenat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.