blev härligt luftiga, mjuka, fluffiga liksom, ja goda iallafall, Receptet. Har äntligen fått tillbaka lusten att baka igen, har blivit mycket brödbak denna vecka, tekakor, rågsikskakor och dessa bröd
Tillsätt mjöl, filmjölk, havregryn, rågkross och salt. 1 dl havregryn. Stansa ut rundlar, ca 8 cm och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 1 dl havregryn
Men hjälp så goda, klart bland de godaste tekakor jag bakat = )Nu har jag provat min nya kompis och det var skillnad än att stå och dra runt med trägaffel, degen blir lite smidigare
Smula ner jästen i havregrynsblandningen. Blanda samman 3 dl mjölk och havregrynen, låt detta svälla i minst 1 timme. Blanda 3 dl mjölk med oljan och värm detta till 37 grader. 3 dl havregryn
Receptet på dessa tekakor är mitt eget, alltid kul att hitta på nytt. Doften av nybakat bröd är härligt, för att inte tala om en nybakad tekaka med en god ost på
Hällde på havregrynsblandningenOch arbetade in mjölet till en smidig deg. 5 dl eko mjölk3 dl havregryn, eko fiber50g jäst3 tsk salt2 msk socker50 G smör0,5 dl rapsolja ekoCa 8-10 dl mjölJag hällde mjölk och havregryn i en kastrull och värmde det försiktigt till 37 grader och sen rörde jag ner det rumstemp smöret. 3 dl havregryn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.