Här kommer ett recept på riktigt saftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Tekakorna bakade jag på en bas av gröt och det är det som gör dem så saftiga
Åh de är ju inte så roligt att köpa bröd i butiken på söndagar då de inte får leverans på helger så är de ofta väldigt dåligt utbud och torrt och ibland till och med mögligt
Vi tog en tur i husbilen ner till Vadstena och käkade en smarrig picknicklunch som bestod av dessa läckra frallor, fyllda med morotslax samt en enkel potatissallad smaksatt med dippmix (se recept här och här)
Börja arbeta in mjölet, börja med dinkelmjölet o fortsätt med vetemjölet till smidig deg. Ta upp o dela upp degen i 12 lika bitar o kavla ut till tekakor o nagga med en gaffel
Smula ner jästen i havregrynsblandningen. Blanda samman 3 dl mjölk och havregrynen, låt detta svälla i minst 1 timme. Blanda 3 dl mjölk med oljan och värm detta till 37 grader. 3 dl havregryn
Receptet på dessa tekakor är mitt eget, alltid kul att hitta på nytt. Doften av nybakat bröd är härligt, för att inte tala om en nybakad tekaka med en god ost på
Hällde på havregrynsblandningenOch arbetade in mjölet till en smidig deg. 5 dl eko mjölk3 dl havregryn, eko fiber50g jäst3 tsk salt2 msk socker50 G smör0,5 dl rapsolja ekoCa 8-10 dl mjölJag hällde mjölk och havregryn i en kastrull och värmde det försiktigt till 37 grader och sen rörde jag ner det rumstemp smöret. 3 dl havregryn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.