Men hjälp så goda, klart bland de godaste tekakor jag bakat = )Nu har jag provat min nya kompis och det var skillnad än att stå och dra runt med trägaffel, degen blir lite smidigare
Lägg på plåtar och platta till dem med mjölad hand. Koka en gröt av 5 dl vatten, havregryn, rågkross och vetekross. Rör ut jästen med 1 dl fingervarmt vatten. 2 dl havregryn
Åh de är ju inte så roligt att köpa bröd i butiken på söndagar då de inte får leverans på helger så är de ofta väldigt dåligt utbud och torrt och ibland till och med mögligt
Ta upp degen på bakbord och arbeta den igen och forma bullar som sedan plattas/kavlas till tekakor. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med lite av degvätskan
Pensla med vatten och strö över havregryn. Blanda torrjästen med mjölet i en bunke. vatten & havregryn. Tryck ut degen med mjölad hand i en plåt klädd med bakplåtspapper
Nagga dem med en gaffel. 4 Häll ner vätskan och rör ut den med en träsked. 11 Låt kakorna jäsa med bakduk över i ca 10 min. 13 Lägg kakorna på galler och låt dem svalna med bakduk över
Ta bort bakplåtspappret med hjälp utav en stekspade eller spatel. Ha över en utav bottnen på en tallrik, bre över grädden, ha på bananerna och toppa med andra botten
Forma små bullar och kavla ut till platta tekakor. Häll mjölken över havregrynen och låt stå ca 1 timme. Nagga med en gaffel, låt jäsa igen 20-30 minuter. 2½ dl havregryn
Smula ner jästen i havregrynsblandningen. Blanda samman 3 dl mjölk och havregrynen, låt detta svälla i minst 1 timme. Blanda 3 dl mjölk med oljan och värm detta till 37 grader. 3 dl havregryn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.