1 Tillbehör:Mixa
ägg, dijonsenap, vitvinsvinäger och olja med tryffelsmak i en hög mixerskål. Tillsätt oljan, lite i taget i en smal stråle, under fortsatt mixning. Smaka av majonnäsen med lite salt. Ställ majonnäsen svalt fram tills servering.Gnugga svampen ren och skär den till avlånga bitar. Smält smör i en stekpanna och lägg i svampen. Stekt tills den mjuknat och fått lite yta. Pudra över lite salt och peppar.Ta fram flanksteken en timma innan den ska grillas, pressa över citronsaft och salta på båda sidor. Grilla flanken hel till en innertemperatur på cirka 54–56°C. Låt vila i 10–15 i folie. Skär flanken över fiberriktningen i så tunna skivor du bara kan – gärna rostbiffstunt.Finhacka löken. Klicka på tryffelmajjon på hamburgenbröden. Lägg på sallad och tomatskivor. Lägg på svampen, skivor av flankstek och avsluta med att strö över lök.
Blanda ihop med gräddfil och mayo, proportionerna efter eget smak och tycke. När man sen kommit åt de gröna underbara små gynnarna så räcker det med lite smör i pannan tillsammans med bondisarna
Stektsvampmed brödsmulor, vårlök och rosmarin – en receptskiss. I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprättmed krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök
Vänd leverskivorna i vetemjöl som kryddats med salt och svartpeppar. Stek dem på ganska svag värme i resten av matfettet i en annan stekpanna - levern ska vara knappt genomstekt (nja, jag vill nog ha den ordentligt stekt men för den skull inte torr och skosulig
Jättegod grönsaksröra som passar till fisk, kött och kyckling istället för en grönsallad. 2 fänkålsstånd, skär i mindre bitar 250 g steklökar, helst röda, skalas och steks hela 1 knippe
Jag ville låta rödbetsgnocchin spela huvudrollen och därför serverade jag mina med enkla tillbehör i form av stektsvamp, lite smörfräst purjolök, rostade pekannötter och ytterst lite brynt smör på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.