Fräs den med smör i en kastrull tills all vätska kokat in. Krydda med salt och peppar samt ev. Servera med stekt potatis och bryn resten av svampen till
4 fläskkotletter. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 fläskkotletter Arla® Svenskt Smör ½ tsk salt 200 g champinjoner 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche 1 krm grovmalen svartpeppar ½ krm cayennepeppar 1 pressad vitlöksklyfta 1 msk hackad färsk timjan
Servera fläskkotletterna i svampsåsenmed valfria tillbehör. Lägg fläskkotletterna i en stekpanna och slå svampsåsen runt (se till att stekpannan är stor nog eller har höga kanter så att allt får plats)
Välj tjocka fläskkotletter så att de inte blir för torra. Att först steka på kotletter så att de får lite färg och sedan steka dem färdigt i ugnen med lite fettrand kvar tillsammans med svamp, grönsaker och en sås på grädde och philadelphia visade sig bli en riktigt lyckad rätt
4 fläskkotletter. 1. Lägg de fyra kotletterna i en ugnsfast form. 2. Vispa samman de andra ingredienserna. 3. Häll vispet över kotletterna och grädda i ugn, 225 grader i ca 45 minuter
1 st liten gul lök eller 3 st schalottenlökar ca 25 g smör att steka i 200 g kantareller eller annan svamp 200 g färska champinjoner 1 msk kalvfond 3 dl vispgrädde ev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.