1-2 tsk
pimentón de la Vera picante, eller hälften paprikapulver och hälften kajennpeppar
½ dl
kalvfond
1 dl
manzanilla, torr sherry eller torrt vitt vin
1 dl
grovt skuren bladpersilja
Vitlökspotatis
1 kg
fast potatis, skalade och skivade
6 stora
vitlöksklyftor, finhackade
1 msk
vetemjöl
1 dl
grovt hackad bladpersilja
2 ½ dl
kalvfond eller kycklingbuljong
3 msk
färskpressad citronsaft
4 fläskkotletter
Salt Nymald svartpeppar 1 tsk torkad salvia Olivolja 3 scharlottenlökar, finhackade 300 g skivad ostronskivling (drygt) 1-2 tsk pimentón de la Vera picante, eller hälften paprikapulver och hälften kajennpeppar Salt ½ dl kalvfond 1 dl manzanilla, torr sherry eller torrt vitt vin 1 dl grovt skuren bladpersilja Vitlökspotatis 1 kg fast potatis, skalade och skivade 6 stora vitlöksklyftor, finhackade 1 msk vetemjöl 1 dl grovt hackad bladpersilja 2 ½ dl kalvfond eller kycklingbuljong 3 msk färskpressad citronsaft Salt Nymald svartpeppar
Pressa citronen och blanda den med resten av ingredienserna. Pensla spjällen med såsen. Ta ut och pensla spjällen några gånger under stekningen för extra smak
Häll blandningen över kotletterna. Egentligen passar detta utmärkt som helgrätt eller söndagsmiddag också, men har man hittat billiga fläskkotletter blir detta en supergod middag en vanlig vardag
Att först steka på kotletter så att de får lite färg och sedan steka dem färdigt i ugnen med lite fettrand kvar tillsammans med svamp, grönsaker och en sås på grädde och philadelphia visade sig bli en riktigt lyckad rätt
4 fläskkotletter. 1. Lägg de fyra kotletterna i en ugnsfast form. 2. Vispa samman de andra ingredienserna. 3. Häll vispet över kotletterna och grädda i ugn, 225 grader i ca 45 minuter
Servera med potatis eller ris och en sallad. 6 st fläskkotletter. Blandaalla ingredienser i en kastrull och låt det små koka ca 5-6 min. 14 6 st fläskkotletter
Gör sedan snitt längs med hela köttet för att öppna upp det för marinaden. Gör sedan ordning marinaden i en plastpåse och lägg ner köttet i den, knyt ihop ordentligt och förvara i kylen under minst en timme gärna hela dagen
Som ni har sett så är sidan ombyggd till en mer ”modern” version och tillsammans med Tailsweep som jobbat hårt för att få alla funktioner att fungera och så som jag vill ha det är nu klart, därav lite långt mellan uppdateringarna på sista tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.