Fläskfilégratäng med rödvin, svampoch parmesan. Receptet kommer från Jennie Benjaminsson och Stina Patetsos kokbok "Buffé - Pajer, plock och smak av Medelhavet"
Vi lagade en supergod fläskfilégratäng medbaconoch ädelost. Jo då, efter att ha gjort uppskattningsvis en halv hemtenta och rättat en hel klass med bokrecensioner fick jag en härligt lugn kväll med middag och tv igår
Lite extra god lördagsmat, något sött efteråt och mousserande i glasen hör till och till deltävling ett blev det en fläskfilégratäng med tomater, färska champinjoner ochbacon som vi åt med tagliatelle och en massa sallad
Den här kycklinggratängen är en krämig typ och den är en smula inspirerad av en av våra favoriträtter när det gäller snabblagat, pastasås medbaconochsvamp i
köttfärslimpa medbaconochsvamp. Då färsen var klar stekte jag de färdigt förvällda trattkantarellerna i smör tillsammans med lök ochbacon, som jag tidigare skärt i bitar
Blanda i och toppa med grön sparris, olika sorters svamp, bacon, purjolök eller andra grönsaker. Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risotto med purjo ochbacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.