(8 pers. )2 finhakkede løk2-3 hakkede gulrøtter2-3 hakkede selleristenger2-3 hakkede hvitløksfedd1 kg kjøttdeig1 ss worcestershiresaus2 ss tomatpuré1 boks hermetiske tomater1 glass rødvin½ ts timian1 laurbærblad120 g frosne erter 1 kg poteter1,5 dl melket par ss smørsalt/pepper50 g revet ostStek løk, hvitløk, selleri og gulrot mykt
Bryn bacon och låt det rinna av på papper, klipp dem i bitar. Stek champinjonerna. Skär filen i 2 cm tjocka skivor, bryn på båda sidor, salta och peppra
Hacka löken till stora bitar och stek den på medelvärme i smör tills den mjuknat. Ös över i en skål. Gnugga champinjonerna rena och skär dem till kvartar
Majsgratäng med böngryta latino är ett spännande alternativ till de gamla vanliga fredagstacosen. Den krämiga och goda gratängen (ursprungligen från matklubben) har vi käkat några gånger tidigare genom åren, men då tillsammans med en annan, liknande, böngryta