30-40 min
Portioner: för ca 4 personer Ingredienser: 2 st lökar, 140 g bacon, 3 dl grädde, 2 dl mjölk, 2 msk mjöl, önskad mängd potatis, salt, peppar och något grönt.
Stekt fläsk medkoktpotatisochlöksås. Numera äter troligtvis många i min ålder snarare försvenskad italiensk mat med pasta som huvudingrediens, men det tar inte särskilt mycket längre tid att koka några potatisar, steka lite fläsk och göra en sås från grunden
Genom att vrida och vända på denna tokigt goda uppväxträtt hade jag kommit fram till att pankopanera den koktapotatisen, salta in vanligt sidfläsk istället för att använda rimmat och sila bort löken ur löksåsen men tillsätta egenrostad chalottenlök
Häll över ingredienserna för såsen och blanda väl. Servera medkoktpotatis & broccoli. Både herr & fru Lind är förkylda men med lite kraft lyckades vi få ihop en middag
Till fläsket ochlöksåsen serverade jag brytbönor med sting. Mixa såsen med stavmixern och man vi ha den slät, om den blir för tjock så späd med lite mer mjölk
Värm en kastrull med lättsaltat vatten. Låt var och en salta och peppra efter egen smak. Skala potatisenoch koka tills den är mjuk (ca 30 min). 12 st potatisar
Servera medkoktpotatisoch lingonsylt. Jag kan tipsa om att kantarell-champinjonsoppan är kanon att använda när man gör potatisgratäng, och massor med olika förska örter, jag brukar ta ganska mycket grädde och lite mjölk, kan inte säga hur mycket det ger sig
Vi har nu som alternativ hittat ett fint litet lägenhetshotell med boende med hög standard och väldigt lättillgängligt nere vid havet, Creta Sun Apartments
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.