med en slickepott. med flädersaften i en kastrull på svag värme och lägg i de urkramade gelatinbladen. chokladen och flädersaften med citron och gelatin i grädden
I dag är det morsdag och vad passar inte bättre än att uppvakta lilla mamma med en somrig tårta. En tårta med mild och fräsch smak av fläder och generöst med färska jordgubbar
Smula lavendelblommorna och vänd ner dem med en slickepott. Blanda detta med flädersaften i en kastrull på svag värme och lägg i de urkramade gelatinbladen
Garnera med kronblad av blommorna. Plasta en bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter, med plastfolie. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter Vispa äggvitorna med socker i en ren bunke, till maräng. Krama ur gelatinbladen och smält dem med 1/2 dl saft i en kastrull
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med avtagbar kant. Toppa med färska bär vid serveringen. Blanda mandelmassa, rumsvarmt smör, ägg och mjöl till en smet
Det planeras för nyårsfest, och därmed också årets hemligaste meny, eller åtminstone desserten. Denna gången faller valet på en lite somrig och riktigt fräsch tårta- med flädermousse
Enda undantaget var faktiskt att födelsedagsbarnet själv avstod från mandelbottnarna, men hon högg å andra sidan in på moussen och gelén med desto större entusiasm
Ta upp gelatinbladen och blanda ihop med grädden. Trots den trista sommaren har det blivit en hel del bär i jordgubbslandet som ligger nedfrysta i väntan på något gott att laga
Den här bakelsen var ett experiment då jag tidigare hade testat och göra jordgubbs sorbet med basilika som blev riktig gott så då var jag bara tvungen och göra bakelse oxå
Fyllde på med en härlig cheesecakemousse & toppade med lite jordgubbsgelé. Resultatet blev jag helnöjd med, så vill ni testa något nytt, fräscht & somrigt så bör ni testa denna
Eller så blandar vi allihop till en fantastisk Rabarber- & vaniljcheesecake med jordgubbsgelé. Fräsch lätt syrlig cheesecake med smak av vanilj, toppas av fräscha rabarber från trädgården (eller affären) och förseglas med en jordgubbsgelé
Det är en enkel lager-på-lager tårtdessert med lager av gelé, vaniljkräm, kaka, frukt, och grädde. Värm jordgubbssaft tillsammans med vatten i en kastrull
Dekorerade med jordgubbe och chokladfigur. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Värm resterande ingredienser till resp pannacotta och låt sjuda 5 min
Klä en fyrkantig form, cirka 15 x 15 cm, med bakplåtspapper• Smält chokladen och blanda ner krossade cornflakes• Bred ut massan i formen • Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter •Skiva jordgubbarna • Värm jordgubbssaften och vattnet i enkastrull • Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i denvarma saften • Fördela jordgubbarna och blåbären över denstelnade panna cottan i formen och häll gelén ovanpå • Låtstelna i kylen i ytterligare 3 timmar eller till nästa dag • Vidservering, lyft kakan ur formen och skär den i fyrkanter meden varm kniv
I helgen hade vi ett litet födelsedagskalas med mina föräldrar och bröder med familj. Den består av två lager rulltårta med hemmagjord jordgubbssylt emellan
Mixa jordgubbarna, koka upp den släta purén med gelésockret. Lossa formen och Ta ut bakelser med hjärtformade pepparkaksformar Toppa bakelserna med Chokladfigurer, jordgubbar, mynta och en klick grädde
Min svärmor går i pension och det blev en cheesecake med tandtema till dekoration. Receptet jag använde var detta och jag valde citrongelè i och jordgubbsgelè uppepå dekoren var av extra vit marsipan som jag penslade undersidan med vit choklad om man inte gör det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.