Sista dagen vågade jag släppa lite på spärrarna och då var det till och med kul. Smält smöret och vispa ihop med mandelmassan och äggen till en slät smet
Också i tunnelbanan snoras det med mycket. Jag har fått flera förfrågningar om recept på vinbärsgelé. Båda de här recepten passar bra till traditionella maträtter men de smakar också jättegott på rostat bröd och till exempel som tårtfyllning
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Kokade upp, rörde om ordentligt, värmde burkar och hällde upp, påmed locket och låt svalna. Ett annat tips är förresten att plocka vinbären med blåbärsplockare
Maken har haft sin årliga lunchen för kollegorna och den här gången så bjöd vi på en väldans god kaka, en riktigt god midsommar-jordgubbskaka, lite mäktig i och medmandelbotten men den var jättegod och flera av kollegorna tog om
När pizzan var klar toppade jag den med serranoskinka, ruccola och pinjenötter. Här kommer recept på en annorlunda pizza där botten är gjord på mandelmjöl, sesamfrön och ägg
Häll av en deciliter vätska hur påsenmed tinade hallon, om du vill göra gelè till en tårta. Jag ska nog inte sticka under stol med att jag misstänker att färgen hade blivit ännu mer tilltalande om jag inte hällt av den där decilitern med knallrosa hallonsaft
Alldeles perfekt chokladig med en bra konsistens och mango till det. Tejpa sedan ihop de så att de blir som en cylinder (kolla andra bilden) och ställ de på en bricka
en Boskoop Glory, med små, söta druvor,. och på dem har jag nu kokat en egen gelé. Gelé på vindruvor. Koka druvorna på låg värme tills de släpper saften,
Rör ut gelatinet med lite av hallonblandningen och häll det i en fin stråle ner i resten. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.