200 g rökt lax. Tärna laxen och strimla salladen, lägg i en bunke. Rör ihop crème fraiche, olivolja, äppelcidervinäger, vatten, pepparrot, salt och peppar till en dressing
Tips Hittar du inte rökt rapsolja kan du använda rökta räkor och göra majonnäsen på neutral olja. Lägg upp på ett fat och toppa med skagenröra, extra pepparrot och klippt smörgåskrasse
Här är det ju helt obligatoriskt att njuta av västerbottnisk rökt sik på somrarna. Mmmmums - Rökt sik med rödbetor och fetaost, och - naturligtvis - kall öl och tunnbröd
Hacka grönsakerna fint och lägg i grupper på portionstallrik. 1 rökt sik. Ca 250 g rundrökt ål. Rensa siken och kör köttet till mos med citron och kryddor i en mixer
1 rökt sik 0,5 rödlök 50 g röd stenbitsrom 300 g crème fraiche (naturell eller med örter) 4 skivor vitt bröd smör, till stekning salt (efter smak) peppar (efter smak)
Skiva gurkan mycket tunt på längden och vänd skivorna hastigt i lika delar vinäger och olivolja. När potatisen nästan är klar är det dags att tillsätta koljan till vattnet och koka den klar tillsammans med potatisen
Sallad på tryffelmarinerad rökt laxPortioner. Blanda salladerna och örterna och bred ut på ett fat. 600 g kallrökt lax, i tärningar. Först på 1920-talet började man att kallröka fisk. Av Redaktionen 600 g kallrökt lax, i tärningar
För att få lite variation samtidigt som de passar ihop bestämde jag mig för en snitt påkallrökt lax med en ceviche-inspirerad fyllning på spansk peppar, mango, limeskal och Philadelphiaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.