Den blivande finalisten Tommy Myllymäki segrade i såsduellen med sin sötsura dillsås. Utom sött och surt och buljong finns det nog inte några likheter med storkockarnas såser
Häll upp oljan i en liten kanna. Mixa ägg, vinäger, senap, salt och peppar i matberedare. Häll ner oljan i en tunn stråle under tiden maskinen är igång, kör tills det blir en tjock majonnäs
Häromdagen fick jag en längtan efter en rätt som man alltid fick minst en gång i veckan under hela ens skoltid och det är fiskpanettermed kall sås och kokt potatis (dock hade skolan flera olika namn på fisken för att variera sig lite på matsedeln så det stod både fiskpinnar, fiskpanetter, fiskpanettiner, panerad fisk och fisk med sprödbakning)
Smaka av med salt och peppar. Garnera med dill och servera, om man känner för det, med rivna morötter och äppelbitar samt kokt potatis eller potatismos
Servera med ris eller potatis, den kalla dillsåsen, kokta morötter och gröna ärter. blandat med mjöl. Blanda ihop ingredienserna till dillsåsen och ställ kallt i kylen fram till serveringen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.