Smält smör i en stekpanna och stek kycklingfärsen. Rör i koriander på slutet och servera direkt. 1 burk kokosgrädde (eller kokosmjölk). 1 paprika, i bitar (en halv röd och en halv grön tog jag). Efter några minuter tillsätt den röda löken, kryddor och currypasta, fräs runt i ca 5-8 minuter. Häll i kokosgräddenoch låt puttra i 5 minuter. Tillsätt övriga grönsaker och puttra vidare i 5 minuter till
Smaka av med salt och ev. Servera med bröd. Vänd ner lite bladpersilja och strö resten över räkorna. Det här är bland det godaste som finns och det doftar ljuvligt
Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta. Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen
Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylen en timme innan servering. Räkormed sting. Räkor fick det bli som förrätt och kan inte säga annat än att det blev fantastiskt
Mycket jag förknippar med jul är också att bjuda hem vänner och familj på mat och annat gott. Mitt senaste favorit bjudmat är dessa räkorna i ugn med fetaost
Vi stekte till några stora räkoroch kryddade med vitlök, chili och lime. Smaka av med salt. Fräs räkorna i olja och lägg i chilin, vitlöken och pressa i limen
Heta räkor. 1 burk räkor i lake (stora)1 dl vitt vin1 msk hummerfond 1 krm chilikrydda ( smaka av "hettan")1 msk tomatpuré 3 dl grädde 1 halv hackad purjolök1 dl cremefraiche Salt En vitlöksklyfta Låt allt koka ihop och lägg i räkorna precis innan. - Läs hela inlägget här 1 burk räkor i lake
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.