När fisken är genomkokt (vilket bara tar några minuter) är rätten redo att serveras. Svetta den gröna currypastan i en het panna och tillsätt sedan den strimlade gula löken
Red av till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar. En krämig fiskgryta som får smak av apelsin och curry och som man helt enkelt bara vill ha mer av
Ingredienser Portioner. 4 600 g alaska pollock 900 g potatis 250 g broccoli 2 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 msk curry 1 msk maizena majsstärkelse salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Jag har en currykrydda som är ganska stark, så man får smaka på såsen och justera efter det. Du kanske vill ha en stark smak av curry, då är det bara att öka mängden
Lägg i currypastan så den får fräsa med vitlöken. 750 g fiskfilé av gös eller torsk (jag tycker pangasius eller hoki fungerar också)2 vitlöksklyftor2 msk jordnötsolja1-2 msk grön currypasta1 burk (400 g) kokosmjölk1-2 tsk fisksås10 blad thaibasilikaeller vanlig basilika3 msk hackad färsk korianderlime och jasminrisSkär fisken i 3 cm stora bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.