Ingredienser Portioner: 4 1 stor gul lök 2 vitlöksklyftor 2 selleristjälkar 3 msk olivolja 2 förp finkrossade tomater (à ca 390 g) 2 dl vatten 1 tsk strösocker 1/2 msk finrivet citronskal 1/2 tsk chiliflakes 1 tsk salt 1 tsk nymald svartpeppar 600 g vit fiskfilé, t ex sej eller torsk Till servering 2 dl grovt hackade svarta oliver 1 dl hackad persilja citronklyftor Lägg till i inköpslistan
Låt puttra i några minuter, tillsätt sedan fisken, moroten, sockerärtor och smakaavmed kryddorna. Och jag som skrivit att jag har svårt att komma på fiskrecept och så dröser det in av dem här på bloggen just nu
Den här mustiga fiskgrytanmedsmakav saffran och tomat åt vi när solen sken och det var varmt och skönt ute men jag tror den passar snäppet bättre en dag som idag när kylan och blötan kryper innanför jackan och allt känns allmänt ruggigt
) i även med zuccinin skuren i ganska stora halvmånarfinhacka stjälkarna av koriandern och i med de med, samt grönsaksbuljongtärningenSalta och peppralåt koka ner , smakaav, tillsätt ev mer salt, peppar
Servera med. Häll av vattnet och skala tomaterna under kallt rinnande vatten. Lägg tomaterna i en bunke med kokhett vatten och låt ligga 1 minut. Fräs räkorna med löken och vitlöken i oljan ca 3 minuter
I helgen har det inte blivit så mycket julbak direkt, igår söndag så var det kalas hos min mamma så då slapp vi ju förstås laga mat och i lördags så gjorde vi en klassisk husman fast med lite mer medelhavssmaker
Värm upp olja och fritera kapris snabbt - lägg undan till garnering Dela tomater, paprika och oliver grovt Finhacka vitlök och schalottenlök Fräs alltsammans i olivolja tillsammans med saffran Häll i vitt vin Lägg i musslorna och låt koka under lock i 6-8 min tills de öppnat sig Garnera med oregano och kapris 2 kg blåmusslor
(Täck ev gratängen med en bit smord aluminiumfolie efter halva gräddningstiden, om det behövs. Servera med citronskivor och yoghurt blandad med tomaterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.