Ingredienser Portioner. 4 1 kg färska eller tinade räkor eller handskalade räkor i lake (1 kg räkor motsvarar 600 g skalade räkor i lake) 4 skivor vitt eller mörkt bröd 2 msk smör eller margarin 1 krispsallad eller grönsallad 4 hårdkokta ägg 2 dl majonnäs (gärna hemmagjord, se nedan) 1 kruka dill 1 citron Majonnäs 2 äggula 1 tsk dijonsenap 1 1/2 dl rapsolja salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Lägg torsken i en kastrull och häll i vatten så att all fisk täcks av vattnet. Om man använder torskfiléer lägger man i dem hela i kastrullen, använder man djupfryst torsk kan man dela "fiskblocket" i fyra delar innan man lägger ned fisken i kastrullen
4 600 g sej 4 portioner ris, gärna basmatiris 1 rött äpple 1 tsk olja 1 msk curry 400 ml kokosmjölk 2 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 300 g broccolibuketter salt och peppar 1 msk majsstärkelse (Maizena) 1/2 purjolök Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skär fisken i lite lagom stora bitar, öring eller torsk eller bara den fisk ni har. Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,pepparrot och citronskal
Tina fisktärningarna lätt. Rör ner paprika, ananas, fisk och banan i grytan. Låt allt sjuda under lock ca 5-8 minuter eller tills fisken är ogenomskinlig. 1 pkt fisktärningar