Just denna tiden på året tycker vi att det är lite enklare att hitta inspiration till goda vegetariska middagar när det är fulladdat med rotfrukter och fina grönsaker i affärernas utbud
Ett helt vegetariskt alternativ som är toppen att äta som det är, eller som tillbehörtill kött, varför inte på julbordet där gratängen pryder sin plats med sina vackra färger
Eftersom jag ändå bara sitter här och inget gör innan jag drar till skolan kan jag lika gärna skriva ner receptet på fiskgratängen jag gjorde till min morfar häromdagen, eller ah jag gjorde en till oss också men den på bilden va morfars
Enkel fiskgratäng med tomat (4-6 port. Ett snabbt middagstips kommer här. En riktigt lättlagad gratäng med torsk, tomatgrädde och ost, bara att blanda ihop och grädda
Häll av kräftstjärtarna och häll över fisken tillsammans med ägghacket. Igår gjorde jag en fiskgratäng eller receptet säger fiskpudding men det tycker jag inte låter så gott
Det blir till att byta ut potatisen till blomkål istället. Fiskgratäng utan potatis, går det. Har valt att göra egen räksås också, bara för att piffa till det lite
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Servera till blomkålsris (se recept i min blogg), spenatsallad eller vad du vill. Pofiber , 1 ägg till panering. Forma till lagom stora biffar och stek i hög värme ca 3 min på varje sida. Pofiber , 1 ägg till panering
Som ett gott tillbehörtill dem kommer här en av mina Favoriter i Repris. Det märks att det är många som uppskattar bär till smaksättning i en kall sås, får väldigt många sökträffar på just den här hjortronsåsen
In i ugnen i 200 grader i 20-25 minuter tills rätten fått fin färg och fisken är klar. God kväll. Har varit ett par hektiska veckor, så jag har inte hunnit titta in här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.