Fisk

Fisk

  • 23 Recept
Sparrisomelett med gravad lax 4 port

Sparrisomelett med gravad lax 4 port

Lätt och underbar rätt. Perfekt som förrätt eller som en lättare huvudrätt. Senapsdressing till salladen förhöjer rätten rejält och ger extra sting
Tonfisk meatza

Tonfisk meatza

Varvar du rent slentrianmässigt tonfisksallad med falukorv, makaroner och färdiga köttbullar då fantasin tryter
Teryakilax med rosa sås

Teryakilax med rosa sås

Teryakilax är ytterligare ett favoritrecept inom kategorin fisk. Det är så otroligt gott med den saftig laxen täckt av en härligt sötstark glaze
Stekt panerad fisk med kall sås

Stekt panerad fisk med kall sås

En av de mest populära rätterna där var stekt fisk med kall sås. Det är ju så gott med den saftiga fisken i det frasiga spröda höljet
Ugnsbakad torsk med broccoli

Ugnsbakad torsk med broccoli

Tisdagsfisk. Dela broccolin i små buketter, koka dem lätt i saltat vatten och lägg ovanpå fisken. Häll blandningen över fisken
Jordärtskockssoppa med torsk och fläsk

Jordärtskockssoppa med torsk och fläsk

Häll i vitt vin och fiskfond. 1. Skala och hacka schalottenlöken. Skala och skiva jordärtskockorna. Fräs allt i lite smör i en kastrull utan att det får färg
Thai fisk soppa!

Thai fisk soppa!

Thai fisk soppa. Igår kväll lagade jag en fisk soppa med asiatiska smaker, lite nytt och väldigt gott. Lägg fisken i soppan och låt puttra ihop
Stekt sill med potatismos

Stekt sill med potatismos

600 gram strömming eller sill. smör och olja till stekningen. Till röran. 1,5 dl crème fraiche. 1 msk grov senap
Stekt sill med pepparrot och dill

Stekt sill med pepparrot och dill

Genom att äta fet fisk ett par gånger i veckan har man lagt en bra grund. Själv äter jag ofta fisk eller skaldjur till frukost då det ger en skön mättnad och känns som en fräsch start på dagen

Stekt sill med potatistomp

Potatisstomp. Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen lite slarvigt med en gaffel

Fröpanerad fisk med rostade rotfrukter och ärtpesto

Salta och peppra fiskfiléerna och vänd fisken först i ägget och sedan i fröblandningen. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek fisken 3–4 minuter per sida. Foto Malte Danielsson 600 gram vit fiskfilé , (typ torsk
Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Skiva fiskfilén, lägg i form och strö över dillen. Slå det över fisken. Favorit i repris. Den här är grymt god, så har ni missat den får ni åter chansen att prova på den
Asiatisk lax med lime och cashewnötter

Asiatisk lax med lime och cashewnötter

I helgen gjorde jag denna asiatiska lax. Det var såå gott så jag satt och njöt av varje tugga. Laxen blev perfekt och bara föll isär och smälte i munnen