1300 g
torskfilé salt och peppar 2 tsk vetemjöl 1.5 dl matlagningsgrädde 2 msk chilisås 2 msk dill hackad 2 msk ost riven Servera med: potatis kokt morötter rivna ärter kokta Ugn: 200°Dela fisken i bitar och krydda med salt och peppar. Lägg över fisken i en smord ugnsfast form.
1 Vispa
ihop mjöl, grädde, chilisås och dill och häll i formen. Strö över ost och baka i ugnen i 20 minuter.
1 Servera
med kokt potatis, rivna morötter och kokta ärter.
En av de mest populära rätterna där var stekt fisk med kall sås. Det hade varit gott med en citronskiva på toppen, men det hade viingen hemma så det fick jag klara mig utan denna gång
Skala och koka potatisen. Har potatisenfint skal så räcker det att skrubba och putsa dem. Blanda avokado, tomat, olivolja samt vinäger med lite salt och vitpeppar på ett serveringsfat eller skål
1 kyckling (med skinn) 1 kruka rosmarin (hälften tillkyckling och hälften till fond) 1 kruka dragon (hälften tillkyckling och hälften till fond) 1 kruka persilja (hälften tillkyckling och hälften till fond) 50 g smör, rumstempererat 3 msk dijonsenap 2 dl grädde 2 klyftor vitlök, skalade och rivna 500 g potatis, skrubbade och delade i halvor 16 lökar (små eller 4 stora) 4 palsternackor, delade i grova bitar 8 aprikoser (färska eller torkade) 150 g fetaost salt peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.