Den lyckade blandningen i Sejgryta med tomat och grädde måste varieras. Och så skulle det bli användning för vetegroddar som blev över efter ett muffinsbak
Det här enkla brödet medvetegroddar är en riktig höjdare. Detta är en anledning till att man ska välja produkter med fullkorn, det vill säga produkter som har skaldelar kvar, dels för fibrerna och dels för näringsämnenas skull
Jag funderar på att göra en philadelphiaostglasyr till dem, med florsocker. De var hur som helst goda, och smaken påminner om klassisk morotskaka med ingefära, kanel och morötter
Kavla ut varje bit till en rund kaka, gärna med kruskavel, annars nagga kakorna med en gaffel. 11 dl vetegroddar. Grädda kakorna 1 1/2 minut på varje sida i en torr, medelvarm stekpanna
Att detoxa innebär att man stimulerar kroppens avgiftnings- och utrensningsorgan med örter och andra medel som stärker, rensar, dumpar och hjälper till att bygga nytt
Har haft massor med tid att laga mat på senare och det känns ju fantastiskt. Kom till Umeå tidigt imorse och har redan hunnit med fika, trerättersmiddag och nu bakar vi ett juligt bröd innan läggdags, så vi har det nybakt till frukost imorgon
Ta upp degen på mjölat bakbord och araneta den ordentligt med händerna. Ställ in bröden på nedersta falsen i ugnen och spruta in vatten med en blomspruta
Dela annanasen i mindre bitar och mixa med mixerstav eller i matberedare. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant ca 25 cm diam. Rör ihop ett paket philadefliost med ca 4 dl florsocker & några droppar lime/citronjuice. 1 dl vetegroddar
Servera i pita bröd med sallad och tex kall vitlökssås med sweet chilisås, se separat recept. Forma smeten som köttbullar (ca 90 st) och lägg på en olivolje smord ugnsplåt, smörj med 2 msk av oljan använd resten att strila över då alla bullarna är rullade. 1½ dl vetegroddar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.