Här kommer ett riktigt gott recept på spenat piroger eller som dom heter fatayer. Degen ca 55-60 st. 1/2-1 dl olivolja eller vegetabilisk. 14-16 dl vetemjöl special. Jäs degen till dubbelsats 45-50 min. In i ugnen i 15-20 min. ca 55-60 st. 1/2-1 dl olivolja eller vegetabilisk. 14-16 dl vetemjöl special
sön, 2013-10-13 19. Recept. Sara Gröndahl. 56. 60min. (0). Mixa snabbt ihop mjöl, smör och keso (enkelt i en matberedare) till en smidig deg och ställ i kylen medan du fixar fyllningen
Lax och spenatpirogerna blev väldigt goda och saftiga. Bröd och piroger, lax och spenatpiroger Tagged. Av denna recept fick jag 6 st lax och spenatpiroger eftersom lax röran inte räckte till, av den deg som blev över fick det bli pesto och Mozzarella pizzor
Sambosek och fatayer är små piroger. Fatayer med spenat, lägg en klick fyllning i mitten av en rundel. Ca 5-6 dl vetemjöl. 1 tsk Sju kryddor- om du vill göra en egen mix hittar du recept HÄR. 1 msk sumak (en syrlig orientalisk krydda- läs mer HÄR. Knåda degen en bra stund, gärna i 7-10 min för hand eller i maskin, det blir en bättre konsistens på degen då. Du kan även baka dem i ugnen, lägg på en plåt med bakpapper, pensla med lite olja och baka mitt i ugnen på 200° i ca 10-15 min. Smörj en plåt med rapsolja, smörj ordenligt så de inte fastnar, lägg pirogerna på och baka mitt i ugnen på 200° i ca 10-15 min. Ca 5-6 dl vetemjöl. 1 tsk Sju kryddor- om du vill göra en egen mix hittar du recept HÄR. 1 msk sumak (en syrlig orientalisk krydda- läs mer HÄR
Vi hade syrran och hennes kille på middag i onsdags och då åt vi meze – köfte, kycklingröra, aubergineröra, myntasås, spenatpiroger, falafel, tabbouleh, libabröd, hummus, ajvar… Massa godsaker – och MASSA mat
Blanda alla ingredienserna till smeten. Kavla ut smördegen och gör 3 bitar av varje, lägg en klick smet och vik till en trekant, pensla med ägg och grädda i 175 grader ca 10 min
Det var Fatayer (spenatpiroger), Falafel (fritterad kikärts- och bönröra) med sesamsås, Kraydes (stekta jätteräkor med citron och vitlök), Batata Mouklieh (fritterad skivad potatis), Grillad Halloumi (får- och getost), Rakhat (ostrullar), (det ligger även kvar lite Basterma och Mhammara), Sambosek (nötfärspiroger), Jowaneh moklieh (marinerade stekta kycklingvingar) med vitlökscreme
En tomat- och bönsallad är god till. Spenatpiroger trivs lika bra på köksbordet som på picknickfilten. Ajvarkycklinggratäng äter vi på fredag för då fyller jag år och då äter man kyckling, för-så-har-det-alltid-varit-och-förändring-är-farligt
Sätt ugnen på 200-225 grader. Fortsätt vika (6 ggr) till ett 3-kantigt paket. Grädda mitt i ugnen 7- 10 minuter i 225 grader. TwitterFacebookE-postGoogle +1Skriv utLinkedInPinterestGillaGilla Laddar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.