Recept. Sara Gröndahl. sön, 2013-10-13 19. 56. 60min. (0). Mixa snabbt ihop mjöl, smör och keso (enkelt i en matberedare) till en smidig deg och ställ i kylen medan du fixar fyllningen
Lax och spenatpirogerna blev väldigt goda och saftiga. Bröd och piroger, lax och spenatpiroger Tagged. Av denna recept fick jag 6 st lax och spenatpiroger eftersom lax röran inte räckte till, av den deg som blev över fick det bli pesto och Mozzarella pizzor
Vi hade syrran och hennes kille på middag i onsdags och då åt vi meze – köfte, kycklingröra, aubergineröra, myntasås, spenatpiroger, falafel, tabbouleh, libabröd, hummus, ajvar… Massa godsaker – och MASSA mat
Blanda alla ingredienserna till smeten. Kavla ut smördegen och gör 3 bitar av varje, lägg en klick smet och vik till en trekant, pensla med ägg och grädda i 175 grader ca 10 min
Det var Fatayer (spenatpiroger), Falafel (fritterad kikärts- och bönröra) med sesamsås, Kraydes (stekta jätteräkor med citron och vitlök), Batata Mouklieh (fritterad skivad potatis), Grillad Halloumi (får- och getost), Rakhat (ostrullar), (det ligger även kvar lite Basterma och Mhammara), Sambosek (nötfärspiroger), Jowaneh moklieh (marinerade stekta kycklingvingar) med vitlökscreme
Att vi i vår familj älskar grekisk mat kan knappast ha passerat någon. Häromveckan hade vi en grekisk afton i sommarstugan och dessa små spenatpajer gjorde succé
Blanda ihop degen snabbt för hand eller i matberedare. Låt den vila kallt i kylen minst 30 minuter. Hacka spenaten, blanda den med salt och därefter med resten av ingredienserna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.