Väldigtlyxigt med helstekt fasan, har med flit väntat med detta receptet för att göra det vid något festligaretillfälle, så när vi skulle firamin födelsedag tyckte jag var ett perfekt tillfälle
Blanda alla ingrediensertill glazen i en skål. Vispaihop. Råstek sparrisi smör/olja. Häll över den varma salladen på ett fat och ringla över vinägretten
Tag fram en tjockbottnad kastrull och lägg den på värmen, tillsättlite smör och ha i alla rotsakerna och de utskurna fasanfiléerna samt benen, lår brynas en liten stund, häll därefter irödvin just så mycket att det täcker
Blanda alla ingredienseri en skål, vispaihoptill en slät glaze. Pensla på glazen under tidenni steker eller grillar ert kött er fisk, era grönsaker eller kyckling
För första gången någonsin lämnade jag min Crockpot (slowcooker) på hela dagen under tiden jag var på jobbet och möttes av en mycket väldoftande lägenhet när jag kom hem från jobbet
Bryn köttet på hög värme så att det får en fin brun färg runtom,salta och peppra. Lägg ner köttet i en lergryta eller liknande som tål ugnsvärme(med lock)
Lägg ner högreven i en ugnsfast gjutjärnsgryta, häll över rödvinet, tillsätt lagerblad och rosmarin. Det är en konst att få till en högrev så den är likaskivbar som en oxfilé och samtidigt så den smälter på tungan
Enkelt tillagadrödvinssås som med fördel tillagas med köttsky som bas. Hacka schalottenlöken fint och fräs i smält matfett i en stekpanna på medelvärme
Lammet fick samsas i grytan med bland andra sina goda vänner rödvinet, vitlöken och rosmarinen. Det här är en av de godaste lammrätter jag någonsinätit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.