Oxfile är kanske så klassiskt det kan bli på nyår, men det kan ju vara lite kult med det med. Men denna rätts kombination av smaker var lite kul, krämig risotta med kraftig gorgonzola fångades upp av lite söta rödbetor i såsen och på toppen ligger balsamicosteka späda sparrisar, allt toppat med lite klorofyllaktig basilikaolja
Ta upp sparrisbitarna med hålslev och spara kokvattnet. Smaka av med salt och peppar. Späd med kokvatten och nytt vatten så att det blir ca 18 dl. Vispa upp äggen med 1 dl grädde
färsk grön eller vit (funkar även med fryst). Servera med citronklyftor och kokt pasta eller brytbröd. Skala den vita sparrisen (den gröna behöver inte skalas)
Vi har mixat en omgång med gräsligt grön smoothie varje morgon sen dess. Jag är åter igen sist på bollen för det här medbladspenat i smoothien började vi med först nu i mellandagarna
Känn med en provsticka att den är klar, den skall vara mjuk men ha lite motstånd. Att koka sparris är lätt, särskilt grön sparris som inte behöver skalas om den inte är väldigt grov
Servera med detsamma – gärna med en dipp, till exempel en majonnäs smaksatt med citron. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i cirka 10 minuter eller tills de fått fin färg
Då var det nytt år och varför inte kickstarta med en nyttig frukost. Grön Smoothie. Var lite skeptisk när den ena ingrediensen var bladspenat men var glatt överraskad över hur god denna smoothie var
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.