Helstekt fasan med calvadosgräddsås
receptcentralen.se
receptcentralen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 hel fasan (1,2-1,4 kg)
  • steksnöre
  • smör till stekning
  • 2 dl brynt viltfågelfond (receptet nedan ger 2 liter)
  • 1 rotselleri, skalad och skuren i ca 2×2 cm stora bitar
  • 2 bakpotatisar, skalade och skurna i ca 2×2 cm stora bitar
  • 1 purjolök, ansad och skuren i 3 cm stora bitar
  • 4 pärllökar, skalade
  • 2 äpplen, urkärnade och klyftade
  • 2 msk olivolja
  • Calvadosgräddsås
  • 2 dl ljus viltfågelfond (receptet nedan ger 2 liter)
  • 1 msk äppelmos
  • 2 dl vispgrädde
  • 10 cl calvados
  • salt och peppar
  • Brynt viltfågelfond
  • 2 kg skrov av viltfågel, typ fasan, orre eller tiäder
  • 1 gul lök, skalad och skuren i grova bitar
  • 1 bit rotselleri, skalad och skuren i grova bitar
  • 1 morot, skalad och skuren i grova bitar
  • 1 purjolök, ansad, sköljd och skuren i grova bitar
  • 5 torkade enbär
  • 5 vitpepparkorn
  • 5 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • Ljus viltfågelfond
  • 2 kg skrov av viltfågel, typ fasan, orre eller tjäder
  • 1 gul lök, skalad och skuren i grova bitar
  • 1 bit rotselleri, skalad och skuren i grova bitar
  • 1 morot, skalad och skuren i grova bitar
  • 1 purjolök, ansad, sköljd och skuren i grova bitar
  • 5 torkade enbär
  • 5 vitpepparkorn
  • 5 lagerblad
  • 1 tsk timjan

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.