Sätt ugnen på 175º. Borsta citronen noga under ljummet vatten. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ihop margarin, filmjölk, ägg och citronjuice och rör ner blandningen i skålen tillsammans med finrivet citronskal
Färskostglasyr. Färskostglasyr. Det här är en lite annorlunda äppelpaj som bakas i en form med löstagbart botten och den har ett mjukt botten, knaprigt smultäcke och en söt färskost glasyr på
Garnera kakan som du vill, antingen med någon färskostglasyr à la morotskaka eller med florsocker. Det är klart att man måste ha något gott på julens fikabord
25 tsk vanilessens Färskostglasyr. 25 tsk vanilessens Färskostglasyr. Jo, men visst. Sonen har varje vecka sedan i början av februari haft några dagars med feber
alldeles utmärkt glaseras med samma typ av färskostglasyr man använder på en morotskaka. . HÄROM DAGEN STOD jag plötsligt med en nästan full liter filmjölk som närmade sig sin levnads slut
Låt muffinsen svalna helt på galler innan de toppas med färskostglasyr. Till Halloween så passade jag på att baka dessa goda cupcakes (sammets cupcakes, som de heter på svenska)
Till det gjordes som det bör en färskostglasyr. När dina cupcakes har kallnat kan du bre på färskostglasyren (recept nedan)Färskostglasyr300 g florsocker50 g osaltat smör, rumstempererat125 g naturell färskost, kallVispa ihop florsocker och smör till en slät smet med en elvisp på medelhög hastighet
Morotsmuffins med citron- och färskostglasyr (12 st)1 dl strösocker2 ägg2 dl gräddfil0,5 dl mjölksaften från en halv apelsin2 tsk kanel3,5 vetemjöl2 tsk bakpulver5 dl finrivna morötter50 g smält smör50-100 g färskost, typ philadelphia(ev. Citron- och färskostglasyr 100 g färskost, typ philadelphiadrygt 6 dl florsockerskal från 1 citronca 1 msk citronsaft(ev 0,5 dl grovriven morot)Vispa ihop alla ingredienser utom moroten
Ställ någonstans där de får svalna i lugn och ro medan du gör färskostglasyr. Blåbärs- och cheesecakecupcakesca 10 st120 g mjöl140 g strösocker1 ½ tsk bakpulveren nypa salt40 g smör, rumstempererat1 1/4 dl mjölk½ tsk vaniljessens1 ägg1 ½ dl frysta blåbärnågra digestivekex1 sats färskostglasyrVärm ugnen till 175 graderLägg mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa samman med elvisp till en grynig konsistens
Räcker till överdelen av en tårta med 20 cm i diameter. Vispa ihop alla ingredienserna och valfri smaksättning i en rymlig skål till en slät och luftig kräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.