Mjuk äppelkaka med knaprig smultopping och färskostglasyr
Baksugen
Baksugen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kaka
  • 8-10 portioner
  • 23 cm i diameter
  •  
  • Botten
  • 3 1/5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/8 tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 1/3 dl strösocker
  • 3/4 tsk kanel
  • 1/4 tsk mald muskotnöt
  • 2 3/4 dl små äppelbitar (ett stort äpple)
  • 4/5 dl rypsolja
  • 2 ägg 1 1/4 dl gräddfil
  •  
  • Smultopping
  • 1 dl havregryn
  • 2/3 dl vetemjöl
  • ½-2/3 dl strösocker
  • 1/4 tsk kanel
  • 2/3 dl hackade nötter (t.ex. mandlar, hasselnötter osv)
  • ½ dl kallt smör i kuber
  •  
  • Färskostglasyr
  • 85 g färskost, rumstemperatur
  • 1½ msk mjukt smör
  • 1½ dl florsocker
  • 1½ msk mjölk (eller så mycket det behövs till glasyren går att ringla över kakan)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.