Ta upp degen på bakbord, mjölat med valfritt glutenfritt mjöl. Förbered plåtar med bakplåtspapper. TwitterFacebookE-postSkriv utGoogleGillaGilla Laddar
Det här är en rejäl sats som räcker till många hungriga, och som jag delade med mig av till familjens sjuklingar som inte riktigt orkade med att laga mat
Cognacen gör fruktkakan mer hållbar - den klarar minst två veckor i kylen - och alkoholen förångas i ugnen, men om du ändå inte vill använda alkohol kan du ersätta cognacen med pressad apelsin, som också ger god smak
Glutenfriaochmjölkfria bovete- och havrescones med chiafrön. Tänkte dela med mig av receptet på goda glutenfriaochmjölkfria bovetescones som jag bakade till frukost i helgen
Till första advent gjorde jag en helt mjölkfri variant av kakan medmjölkfritt margarin och ekologisk havregrädde från Oatly, och den blev precis lika bra
mandel- eller sojamjölk, eller vanlig komjölk med eller utan laktos. Servera på klassiskt vis med lönnsirap och en klick smör (eller mjölkfritt margarin), eller med färska bär
Banankakan är både glutenfriochmjölkfri, men inte helt vegan eftersom den innehåller ägg. Efter det har jag faktiskt repriserat kakan flera gånger med alldeles nyköpta fräscha bananer och dito dadlar
Brödet är glutenfritt, mjölkfrittoch fullproppat med en massa nyttigheter. Jag brukar oftast baka med vanlig färsk jäst, men emellanåt när andan faller på blir det också något bakpulver - eller bikarbonatbröd
Om du ska ha fika-gäster som är mer vana vid ”vanliga” kakor så kan ett säkrare kort vara att göra en mer traditionell glasyr genom att mixa smör med mjukost typ Philadelphia och söta med till exempel sukrin mellis (annonslänk)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.