Det här är en ost som dyker upp i Indisk matlagning lite här och där och som är jättelätt att göra. Den är neutral i sin smak och lämpar sig mycket väl att ha i grytor, men är också jättegod att steka i förslagsvis ghi, gurkmeja och spiskummin
Fredagssnacks, lite nyttigare och vansinnigt gott är zucchinichips med krispig parmesan. Snacks som är minst lika goda och beroendeframkallande som chips
250 - 300 g morot, välj stora, jämntjocka exemplar. Skala morötterna och skär dem i 1-2 mm tunna skivor på längden (enklast att använda en köksmandolin). Grädda i mitten av ugnen i ca 10 - 15 minuter. Sätt tillbaka dem i ugnen igen och grädda i ytterligare 10 - 15 minuter, eller tills morotsskivorna har fått fin färg och blivit så krispiga som du vill att de ska bli. 250 - 300 g morot, välj stora, jämntjocka exemplar
Panir är en indisk färskost som används i matlagning. Då för tiden var jag vegetarian, och min matlagning - ja, den var stundtals bra, men lämnade på det sotra hela taget en hel del övrigt att önska
Ca 150-200 g färsk grönkål. Lägg bladen på en bakplåtsklädd plåt och baka i ugnen i ca 10-15 minuter, tills chipsen är helt krispiga. Ca 150-200 g färsk grönkål
Om du gjort allt perfekt har du klumpar i Keso-storlek. Se "Fyra marinader för Paneer" hur man mkt enkelt sätter piff på osten om man inte skall ha den i någon rätt direkt
Palak paneer eller saag paneer som rätten också kallas är så himla god tycker både jag och maken. Hon är riktigt grym på matlagning och brukar själv aldrig smaka eftersom hon inte är så förtjust i paneer, hör och häpna
Posts related to Palak paneer /panir /tofu - Indisk färskost i spenatPalak paneer - indisk spenatgryta med ostkuberLätt paneer (panir) - Indisk gryta med ostkuber i kryddig såsIndisk potatis med kryddor och spenat - Aloo palakRaita med spenat - Indisk yoghurtsås - Palak raitaDela
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.