Tänkte fortsätta rapportera om grönsaksodlingen här hemma. Det ihärdiga regnandet har fått tomaterna i växthuset att tjura och vägra ändra färg, men i gengäld breder squashen och pumporna ut sig över hela trädgårdslandet
Lammrulle med rotsaker. Har länge funderat på vad jag skall göra av slaksidan på lammet. Vi har de senaste åren alltid haft lamm hemma som kommer från min bror, men antingen har jag malt ner den, eller så har jag gjort något misslyckat
RIMMAD LAMMRULLERimmadlammrulleDetta är ett gammalt danskt slaktarrecept. När jag köper ett helt lamm på hösten ber jag att få bringan hel ( alltså inte knäckt )
Sätt ugnen på 100 grader. Avlägsna skinnet och innerfilén från tuppbröstet och putsa den. Skär skinn och innerfilé i mindre bitar och kör det till en slät smet tillsammans med grädde i en matberedare
Här kommer mitt recept på lammrulle av tunnbringa fylld med bacon, vitlökssmör och örter. När vi fick hem vårt lammkött i höstas fick vi en styckningsdetalj som vi inte fått tidigare år, nämligen en så kallad lammtunnbringa
Rör ihop färsens samtliga ingredienser på vanligt sätt och forma små fina biffar av den. Stek dem snabbt i het stekpanna i väl brynt smör, så att de får bra färg men ändå är helt röda och halvråa inuti
All over Asia. Förra veckan gav jag ju lite tips på mina faves ur det amerikanska köket. Så nu tänkte jag istället ge lite tips från andra sidan jorden, nämligen Asien
70-talet kom visst tillbaka och bjöd på middag. Fast i Langedoc/Provence upphörde man aldrig att färsera grönsaker, praktiskt taget allt kan färseras med lite god vilja
Den här goda såsen är mycket speciell och dess upphovsman är denfranske kocken Jean Vettard. För att kunna göra den krävs att man haren råsaftcentrifug
Lammrullen håller sig ca 1 vecka i kylskåp. (Gotland)1. Börja med att ta bort revbenen. Lägg bringan med köttsidan upp ochskär med en vass kniv tätt intill benen genom den övre hinnan så attbenen kan brytas loss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.