Det blir mycket lågtempererat nu och det har kanske med att göra att ett kött som får gå på låg temperatur under flera timmar i ugnen blir helt magiskt
Krydda med salt och peppar. av såsen med maizena. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten. Bryn köttet i mycket smör och lite olivolja till önskad stekgrad, rare, blodigt, medium eller well done
Det blir mycket lågtempererat nu och det har kanske med att göra att ett kött som får gå på låg temperatur under flera timmar i ugnen blir helt magiskt
Krydda med salt och peppar och låt vila i rumstemperatur. Ta upp dem med en hålslev. Använd smör som är mjukt och blanda i pressad vitlök och finhackad bladpersilja
Här gick köttet först i vår sous vide, men har du ingen sådan så kan du så klart ändå laga till dagens maträtt - då är det bara att steka köttskivorna som vanligt i ett stekjärn och sedan servera med de goda tillbehören
Stek entrecôten i en grillpanna eller grilla den på en grill. Skär bort båda ändarna på lökarna och lägg dem i en ugnsform för muffins med snittytan uppåt – en lökhalva i varje muffinshål
För någon vecka sedan på fredagen kom jag över lite fin entrecôte som jag ville lyxa till lite med. Sedan penslar man med smält smör och saltar och pepprar och kör i ugnen
Nu är vi tillbaka och tänkte rivstarta med ett enkelt men väldigt gott recept. När detta är gjort kan man pressa strimlorna mellan händerna för att bli av med överflödig vätska
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.