Blanda i frukten medkonjaken och kryddorna. Blanda fikon, russin och halverade coctailbär i en skål och häll över konjaken och låt den stå och dra i ett par timmar, rör emellanåt
Rör ner konjak, mandel och den torkade frukten i smeten med en träslev. Men nu är kakan funnen i frysboxen och med dagens snöstorm kanske vi kan återskapa lite av den julstämning som vi gick miste om i december
Rör smör och socker pösigt med elvispen. prova med en sticka. Blanda 3 dl av vetemjölet med bakpulvret och vänd varsamt ner det i smeten. Blanda russin och fikon med 1/2 dl vetemjöl och rör ner det i smeten
Dag 1200 g tranbär, torkade 120 g russin 120 g gula russin 90 g aprikos, torra och skurna i mindre bitar 90 g körsbär ev 90 g valnötter (byt mot mer frukt om man inte tål nötter) 50 g rom 200 g mörkt muscovadosocker
Den här fruktkakan serverades vi när vi beställde Afternoon tea på Kensington palace förra året. Antingen älskar man dem eller så avskyr man dem, dessa fruktkakor som dyker upp vid den här tiden på året
Cognacen gör fruktkakan mer hållbar - den klarar minst två veckor i kylen - och alkoholen förångas i ugnen, men om du ändå inte vill använda alkohol kan du ersätta cognacen med pressad apelsin, som också ger god smak
Fruktkakor av engelsk typ som traditionellt serveras till jul ska med fördel vara kompakta, tunga med relativt lite smet och med mycket blandad torkad frukt
Smält smöret och blanda med resten av ingredienserna, det ska bli en slät och fin smet. Om du väljer äpplen eller något med samma storlek ska du skiva frukten i lagom stora delar, om det är mindre bär eller frukter så behöver du inte göra något med dem
Blanda samman alltsammans med fingrana till en smuldeg. Servera med Milda vaniljvisp. Skikta mjöl och salt ned i en skål och tärna margarinet ned i skålen
Den här kakan är saftig, full med frukter som har fått dra i konjak och goda julsmaker. Tillsätt fruktblandningen, nötter, mjöl balndat med bakpulver och kardemumma
Detta är en fruktkakamed mycket romsmak som passar utmärkt till julens kalas. Fruktkaka,. Lägg all torkad frukt i en skål med rom, skal från citron och apelsin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.