Engelsk äppelkaka
Milda.se
Milda.se

Engelsk äppelkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 150 g Milda mat- och bakmargarin
  • 1 st äggula
  • 2-3 tsk vatten
  • Fyllning
  • 2 kg Äpplen
  • Granny Smith
  • 75 g Milda mat- och bakmargarin
  • 2 dl strösocker

Beskrivning

    Skikta mjöl och salt ned i en skål och tärna margarinet ned i skålen. Blanda samman alltsammans med fingrana till en smuldeg.

    Tillsätt äggulan och vatten i smuldegen och blanda till en smidig deg. Forma degen rund och plasta in den i plastfolie. Lägg in i kylen i 30 min.

    Skala och kärna ur äpplena, skär dem i fyra delar. Lägg dem i en smord kakform, tätt brevid varandra. Häll över maragrin och socker.

    Grädda äpplena i mitten av ugnen på 100-120 grader i 35-40 minuter, eller tills äpplena är gyllenbruna och helt mjuka.

    Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till en rund cirkel, något större än vad själva kakformen är. Lägg försiktigt den utkavlade degen över äpplena i formen, och se till att vika in kanterna ordentligt runt om.

    Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min, eller tills degen har en gyllenbrun yta.

    Ta ut kakan från ugnen och låt svalna i 2 min. Vänd därefter kakan så att äppelsidan är uppåt.

    Servera med Milda vaniljvisp.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.