För ett tag sedan gjorde jag en kycklingleverpastej med karljohan och cognac efter Annikas eminenta recept som jag inte bloggade om för att jag inte riktigt fick till en bild, men den var helt underbart god och sen dess är jag verkligen såld på kycklinglever
Bönröran är också god, men den kunde faktiskt inte mäta sig med varken laxen eller kycklinglevern. Laxröran blev som jag trodde populärast, men när tjejerna väl vågat prova kycklinglevermoussen blev den också riktigt poppis
Till första adventskalaset bjöd jag ju på lite olika smårätter och plock, och det vi började med den kvällen var denna lena kycklinglevermoussemed smak av rödvin och timjan serverad med krispiga crostinis
Endivesallad. Skölj fåglarna ordentligt och torka dem torra med hushållspapper både in och utvändigt. Pensla in och utsidan med smält smör, peppra och salta på in och utsidan
Många anser att endivesallad är besk. Här är en sallad med endive, lök och apelsin. Låt aldrig endivesallad ligga i kallt vatten utan förvara den svalt i kylskåp eller svalskåp
Till denna goda och mycket fräscha medelhavsinspererade potatis med pesto grillade jag endivesallad på grillpanna och smaksatte med olja, citron, vitlök och balsamico
Havets cheesecake – Cheesecake på kavringsbotten med fyllning av stenbitsrom, creme fraiche, färskost, gräslök och pepparrot garnerade med rullar av rökt laxt, smögenräkor, endivesalladmed pepparrotsdipp, citronskivor, machesallad & strösslad med pepprig krasse
Paté, pastej och kycklinglevermousse formligen älskar jag, och denna var verkligen riktigt god. Denna paté gjorde mamma och jag till jul, men det enda juliga med den är de röda lingonen den dekorerats med
Det bjöds bland annat på grönkålschips, kycklinglevermoussemed crostini och cornichoner, minipajer medMedelhavssmaker (lufttorkad skinka, soltorkad tomat, svart oliv, stark hårdost), bakad brie med fikonmarmelad och dessa minipotatisgratänger med rostbiff och rostad lök
Denna förrätt provade vi att laga till en middag med några vänner för ett tag sedan. Resultatet blev väldigt gott med lite parmesanost på toppen och en varm chiabatta-halva med smör till
Servera gärna med en endivesallad. Endivesallad. Tillsätt tomatpurén och låt bryna med på slutet. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar. med folie de sista 10 minuterna om ytan får för mycket färg)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.