Italiensk kycklinglevermousse. ansjovis, bruschetta, kycklinglever, kycklinglevercrostini, kycklinglevermousse, salvia 400 g kycklinglever (ca 375g när den rensats från senor)
Till första adventskalaset bjöd jag ju på lite olika smårätter och plock, och det vi började med den kvällen var denna lena kycklinglevermousse med smak av rödvin och timjan serverad med krispiga crostinis
Utan överdrift är det den godaste kycklinglevermousse jag lagat. Ja, om en gosse på drygtnio år kan klara av att med stöd laga till kycklinglevermousse, då kan nästan vem som helst klara av det
Kycklinglevermousse300 g kycklingleverfile, skärs i stora bitar och steks i smör några min per sida. Som vanligt gör man alldeles för mycket mat i juletid - samtidigt är det ganska skönt att slippa fundera på vad man ska äta under flera dagar - det är bara att ösa fram något ur kylen - på sin höjd behöver vissa rätter värmas på
Putsa kycklinglevrarna från hinnor och trådar. Torka dem på en kökshandduk. Fräs dem hastigt i en het stekpanna tillsammans med schalottenlök i en klick smör
Paté, pastej och kycklinglevermousse formligen älskar jag, och denna var verkligen riktigt god. Denna paté gjorde mamma och jag till jul, men det enda juliga med den är de röda lingonen den dekorerats med
Det bjöds bland annat på grönkålschips, kycklinglevermousse med crostini och cornichoner, minipajer med Medelhavssmaker (lufttorkad skinka, soltorkad tomat, svart oliv, stark hårdost), bakad brie med fikonmarmelad och dessa minipotatisgratänger med rostbiff och rostad lök
Medans sonen och hans kamrater förlustade sig med rollspel grävde mannen och jag upp en liten burk kycklinglevermousse ur frysen som tinades och vispades upp med en slurk whiskey
Det är framförallt i lådan där vi har kött och fisk som innehållet glesats ut och för tillfället finns där löjrom, ankfett, ister, fjälster, en burk soppkött, en burk kycklinglevermousse och ett UFO som förmodligen är kycklinglever
Entré – Crostini med kycklinglevermousse med timjan & cognac. Det nya året står om hörnet. Så också årets nyårsmiddag, som gärna får vara lite extra sprakande god och kännas lite extra lyxig
Vi blev nöjda med våra gemensamma prestationer, och vi fick fin respons på kycklinglevermoussen (som både jag och sonen vid det här laget kan såväl rabbla ingredienslistan till som laga i sömnen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.