Strimla lite kål och stek den på hög värme tills den börjar ta färg och få en knaprig yta, strö över brunt farinsocker och häng av den från fett i en finmaskig nätsil
Lägg upp i en djup tallrik med grönsaker som du själv uppskattar men tänk på att använda mjälla och inte för smakrika grönsaker så att dom inte tar över din härliga buljong
Serveringstips. Lågtempererad vildsvinsentrecote med variation på persiljerot, lagerbladspicklad trattkantarell, semitorkade lingon och rostade hasselnötter
Putsa köttet fri från hinnor. Den var vacker och vemodig i år också och jag vill avsluta den med en carpaccio på ren med bland annat syltade kantareller och lingonchutney
Jag serverade laxen med lite apelsinmarinerade betor, emulsion på brynt smör och krasse. Nu är sommaren slut och alla är förmodligen tillbaka på jobbet
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Servera laxen med kokt potatis ochsallad. Skölj salladenoch skölj och skiva gurkan. Häll över grädden och riv osten grovt på ett rivjärn och toppa över laxen
Det kändes faktiskt som att paneringen bidrog till att skydda laxen från att bli överstekt. Att stå och skala och hacka ingredienser till en sallad, samtidigt som jag panerade och stekte fisk, det var nästan för mycket
Jag tänkte bjuda er på min version av cheesecake som jag och min goda vän och kollega Andreas Brettmark tog fram ihop och körde som lunchdessert på Restaurang Vatten Gourmet & Cafe
Riv skalet på en av apelsinerna och blanda med honung, rapsolja, lite salt och vitpeppar. Filea apelsinen och blanda filéerna med brysselkålen och vinägretten
Läs alla KOCKENSTIPS. Halstrad kummel, variation på kål, blomkålsskum och kantareller. Här kommer ett litet recept där jag valt att använda kummelrygg tillsammans med lite olika texturer utav blomkål och broccoli
Det blev alltså färdigmarinerad (smokey BBQ) Nötytterfilé medfärskpotatissallad. Jag tycker smaken och saftigheten i jordbubbar 'gifter sig' mycket bra med kött faktiskt
Putsa gåsen på överflödigt fett och koka det i vatten. Eftersom vi är i samma veva som Mårten Gås firas så blir första tipsetfrån mig rosastekt gås med rödkål, brysselkål, äpplen och katrinplommon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.